25 Aralık 2012 Salı

Turkcell Global-Bilgi, Düzenlediği Etkinliklere Eşleri Almıyor!


Kime göre, kimin için motivasyon?

Turkcell Global-Bilgi, çalışanların moral ve motivasyonlarını hep yüksek tutabileceklerini düşünerek yıl içinde bir çok etkinlik düzenliyor. Fakat hesaba katmadıkları şey, bu etkinliklere sadece Turkcell Global-Bilgi çalışanları katılabiliyor.

#yolacikiyoruz

Tabi ki elini kolunu sallayan herkesin bu etkinliklere alınmaması güzel ve normal birşey fakat bir çok çalışanın moral ve motivasyonunuı yükseltmek yerine, aşağılara düşürüyor çünkü alkollü ve gece geç saatlere kadar süren etkinliklerde dahi çalışanların eşleri etkinliğe dahil olamıyor!

Bu durum erkek veya bayan farketmeksizin eşler arasında problemler çıkartıyor.

Ya bu etkinliğe gidilmiyor! Ya da eşler arasında güvensizlik ve bu güvensizlik sonucunda tartışmalara yol açıyor.

Biraz durup düşünelim...

Bu geri kafalılık veya erkek zihniyeti değil. Koyulan ve işletilen kurallar batılı kafasıyla yapılan şeyler de değil.

Türk toplumunda yaşıyoruz. Türk örf ve adetleriyle büyüdük. Turkcell Global-Bilgi de bir Türk şirketi.

O kadar geniş bir ailemiyiz?

Evli bir bayan veya evli bir erkek tek başına eğlenmeye, hele ki alkolün olduğu, gece geç saatlere kadar sürecek, gece kulüplerinde yapılan organizasyonlara gidemezler. Bu durum eşler arasında problemler çıkartır, çıkartıyor!

İnsanlar ömürleri boyunca birlikte eğlenmek, birlikte üzülmek, birlikte koşmak, birlikte yorulmak, birlikte eğlenmek için, hep birlikte olmak için evleniyorlar. ( Tabi ki evlilik sadece bu kadar nedenle sınırlandırılamaz. )

Bu sebeple Turkcell Global-Bilgi organizasyonlarına evli eşlerin birlikte katılması gerektiğini düşünüyorum. Doğru olan budur.

bu yazıyı bir Turkcell Global-Bilgi çalışanı okuyorsa lütfen özellikle çalışan evli arkadaşlarıyla paylaşsın...


1 yorum:

  1. Türkcell global bilginin çağrı merkezi olarak başarısını tebrik etmekle birlikte çalışanlarına motivasyon anlamında vermiş olduğu etkinlikler aile kurumunu ve ileride evlenmeyi planlayan gençleri büyük ölçüde etkiliyor. Bayan çalışan sayısının oldukça fazla olduğu bu ortamda bizler eşlerimizle sorunlar yaşıyoruz. Bu problemlerin derhal önü alınmalıdır diye düşünüyoruz. Turkcellin adının farklı dedikodularla kirletilmesi hiç hoş bir durum olmasa gerek. Bilginize...

    YanıtlaSil